Házi szennyvíztisztító VH

VH bio szennyvíztisztító telep

A tisztább szennyvíz nem álom többé!

Sokan álmodhatunk egy olyan különleges világról, ahol teljesen lebomló, környezetbarát anyagokat tudunk hasznosítani. Egy olyan világról, ahol nincsen szükség környezetet károsító anyagok használatára, ahol a civilizált emberi élet, a családi házak működése összhangban lehet a természettel.

Mindezek mellett teljesen természetes igényünk, hogy az egyre növekvő rezsiszámlák, közműszámlák által okozott terhelést csökkentsük, hiszen ma már egy átlagos család számára is elképesztő mértéket ölthet akárcsak az, hogyha a vízszámlára gondolunk.

Közben pedig szó szerint a csapból is az folyik már, hogy mennyire fontos a higiénia, a rendszeres tisztálkodás, a mosás, főzés, takarítás.

Pedig az egyik legnagyobb tétel a közműszámlák közül a vízszámla lehet, a vízszámlán belül pedig a legtöbb pénzt a mellékhelyiség leöblítésének költsége jelentheti. A legtöbb esetekben a WC lehúzása harminc-negyven százalékát jelenti a vízszámlának. Ez sokszor olyan tetemes összeg, hogy a család megérzi és mindent megtesz azért, hogy spórolni tudjon ezen.

Nyilván nem ésszerű megoldás az, hogy kevesebbszer húzzuk le, vagy pedig lemondjunk emiatt a higiéniáról, hiszen ez további betegségekhez, problémákhoz vezethet és teljesen érthető, hogy sokan aggódnak emiatt különösen akkor, hogyha a család több tagja is közösségbe jár, zsúfolt munkahelyen dolgozik, a gyermekek iskolába, óvodába járnak.

Tisztálkodni, mosni, főzni, takarítani, higiénikusan élni pedig mindenkinek kell és bizony a WC lehúzásán sem szabad spórolni, mert szinte belegondolni sem tudunk, hogy mennyi baktérium szabadulhat így fel és micsoda óriási kockázatnak lennénk ekkor kitéve!

Jó hír, hogy a biológiai szennyvíztisztító telepítése egyszerű, a költségei viszonylag elviselhetőek, viszont egyetlen beruházás után megspórolható egy óriási költség a család rezsiszámláján.

Ideális esetben a család vízdíjának 30-40%-a megspórolható lehet így a házi szennyvíztiszító berendezéssel.

Tovább spórolhatunk a biológiai szennyvíztisztító berendezés használatának jóvoltából akkor, hogyha arra gondolunk, hogy a házi szennyvíztisztító berendezéssel nem lesz szükség a csatornadíj kifizetésére.

Ez egyrészt akkor is jól jöhet, amikor még a telekvásárlás előtt állunk és gondot okoz az épület lakhatási engedélyének megszerzése, az engedélyek beszerzése azzal kapcsolatban, hogy házat építhetünk a telekre.

Tehát már ezen a szinten is óriási előnyt jelent az, hogyha biológiai szennyvíztisztító berendezés beszerzésén gondolkozunk, hiszen így kiküszöbölhetjük azt a problémát, hogy a csatornázás hiánya miatt nem tudunk házat építeni a telekre, vagy engedély hiányában nem tudunk beköltözni a kész ingatlanba.

Hogyha azonban már régóta a házunkban lakunk és takarékoskodni szeretnénk, a biológiai szennyvíztisztító használata akkor is kiváló lehetőség arra, hogy ne csak a rezsiszámlákon vagy közműszámlákon spóroljunk, hanem például a csatornázási költségeket is akár teljes mértékben is megtakaríthassuk.

Ha egyébként hajlandóak vagyunk különböző értékű tisztítóberendezéseket szakszerűen hozzáadni a biológiai szennyvíztisztítóhoz, akkor az is lehetségessé válhat, hogy a megtisztított vizet valamilyen módon újrahasznosítsuk.

Ivóvíz minőségű vizet az újrahasznosított szennyvízből nem fogunk tudni ismét nyerni, viszont a megtisztított víz már újrahasznosítható akár a növények gyökereinek öntözésére, bizonyos tisztítófolyamatok után pedig akár autómosásra vagy felmosásra, egyszerűbb háztartási folyamatokra is alkalmazható lesz.

Ezzel kapcsolatban kérje kollégáink tanácsadását, amelyet szívesen megadunk az árajánlatkérés, illetve esetlegesen a helyszíni szemle során!

Mi a VH szennyvíztisztító telep?

A VH szennyvíztisztító telep egy biológiai szennyvíztisztító berendezés, amely 50 LE – lakos egyenértékig ­­­– alkalmazható. A házi szennyvíztisztítóból kiáramló víz minősége megfelel a higiéniai és vízgazdálkodási követelményeknek.
Az otthoni szennyvíztisztító telepek a kisebb objektumokból (családi házak, társasházak, éttermek, szállodák, iskolák, óvodák, szolgáltatás, iroda és ipari létesítmények) származó szennyvizek tisztítására szolgálnak.

Modern megoldás

VH típusú szennyvíztisztító telep modern megoldásai révén megfelel a szigorú európai előírásoknak. Tartalmazza a legújabb funkciókat és ezzel az ügyfelek számára maximálisan könnyű üzemeltetést és karbantartást biztosít. Rendkívül alacsony az energiafogyasztása, mivel a művelet nagyon egyszerű. A VH szennyvíztisztító szagtalanul dolgozik, csendes és mély tisztítási hatása. A telepítése gyors és egyszerű.

bio-szennyviztisztito-hazi-szennyviztisztito-vh-6

Hogyan működik a tisztító berendezés?

Tisztítási folyamat denitrifikációból, oxikus és elválasztó térből áll. A denitrifikációs zóna a mechanikai szennyeződések zsír és nitrogén eltávolítására szolgál. Az oxikus térben található a levegőztető rendszer, ahvá egy légbefúvó segítségével jut be a levegő. Ezen a területen megy végbe a szerves szennyeződések eltávolítása. Az elválasztási térben van elválasztva a tisztított víz az iszaptól. A kezelt víz a csatornába vagy a vízfolyásokba kerül. Az iszap visszakerül a folyamat elejére. Minden rendszert a szennyvíztisztítóban szelepekkel és elosztókkal lehet irányítani.

Műszaki paraméterek

A szennyvíztisztító telepek mechanikai-biológiai alapon működnek, és minden szerves szennyező forrásból származó szennyvíz (konyha, fürdőszoba, WC stb.) tisztítására szolgálnak.
Az európai szabványoknak (EN 12566-3) megfelelően tervezték őket. Tartósság és hosszú élettartam jellemzi őket. A tisztítóberendezések működése egyszerű és megbízható. A szennyvíz enyhén szakaszos beáramlásakor és télen is dolgoznak.
A tisztított víz színvonalas minősége megfelel a higiéniai és vízgazdálkodási követelményeknek. A tisztított vizet vízfolyásba vagy csatornába lehet kiengedni.

∗A VH 6 és VH 8 szennyvíztisztítás belső méretei: 1,27[m].
∗∗ A berendezés magassága változtatható a vásárló igényei szerint.

A szennyvíztisztító telepítése

A berendezést előnyös a kültérben elhelyezni és összeszerelni, beton alapra, a talajszint alatt. Vízszintes csatornába csatlakoztatjuk a csatlakozás átmérőjét, amely gyártáskor igény szerint változtatható. A csatornázás mélysége alapján választjuk ki a magasító megfelelő méretét. A berendezés telepítésének módjával kapcsolatos információt a forgalmazótól kaphat.

Technológiai paraméterek

A VH szennyvíztisztító nagy tisztítási hatékonysággal dolgozik (akár 95-99%), alacsony energiafogyasztás mellett.

A berendezéseink több akkreditált európai laboratóriumban is tesztelve voltak amely tesztek sokszoros CE tanusítvánnyt eredményeztek. 

Hogyan spórolhat még többet a BioClean házi szennyvíztisztító berendezés alkalmazásával?

A biológiai szennyvíztisztító beszerelésével kapcsolatban kollégáink hatalmas tapasztalatukkal, szakértelmükkel és óriási elhivatottságukkal mindent megtesznek azért, hogy az ön összes biológiai szennyvíztisztítással kapcsolatos igényét kiszolgálják.

Jó tudni, hogy cégünk komplex szolgáltatást is nyújt, és nemcsak biológiai szennyvíztisztítók beszerelésével, üzemeltetésével, illetve forgalmazásával foglalkozik, hanem emellett számos más lehetőség is igénybe vehető a segítségünkkel.

Bátran kérjen árajánlatot vagy tanácsadást tőlünk más módszerekkel kapcsolatban is akkor is, hogyha a rezsiköltségek minimalizálása a célja!

Hiszen a hivatásunknak tekintjük a tökéletesen környezetbarát energiákkal megvalósuló valódi rezsicsökkentést, ideális esetben pedig akár a rezsinullázást is. Érdemes tehát egy komplett árajánlatot kérni kollégáinktól, hiszen az ön egyedi igényeihez speciális, személyre szabott tanácsadással alkalmazkodunk!

Kérjük, igyekezzen feljegyezni a háza, lakása, telke jellemző paramétereit annak érdekében, hogy minél inkább alaposabban, pontosabban tudjunk önt kiszolgálni!

Ajánlatkérés