Nagy méretű VH berendezések

Nagy méretű VH berendezések

Kezdjük a legkényesebb kérdéssel: Mit kell tudni a biológiai szennyvíztisztító berendezés áráról?

Általánosságban elmondható, hogy a biológiai szennyvíztisztító ára kedvező. Összességében úgy kell gondolkozni, hogy a biológiai szennyvíztisztító berendezés beszerzése és telepítése vagy beüzemelése aligha kerül többe, mint hogyha csak egyszerűen az emésztőgödör professzionális kialakításában gondolkoznánk, viszont összességében az alacsony üzemeltetési költségek, a rezsiszámlák csökkentése, illetve a csatornázási díj alóli mentesség miatt a biológiai szennyvíztisztító hosszabb távon anyagilag is kedvezőbb megoldást nyújt a hagyományos szikkasztóknál.

A környezettudatosság jó fényt vet a cégére!

Ekkor pedig még nem is beszéltünk arról, hogy mindez egy teljesen környezetbarát, biológiailag lebomló, a természet és a Földünk élővilágát, élőflóráját támogató lehetőség, amellyel ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy a bolygónk életét meghosszabbítsa, a természetes és egészséges élővilág kipusztulását lelassítsa.

Ehhez természetesen az önök közreműködése is kell, hiszen a biológiai szennyvíztisztító berendezésbe nem kerülhetnek azok az agresszív, maró, egyébként is káros, antibakteriálisnak titulált vegyszerek, amelyeket egyébként sem ajánlott családokban használni. Minimális toleranciával ugyan rendelkeznek a szerkezetek, azonban semmiképpen sem érdemes túlterhelni őket!

Arra is érdemes gondolni, hogy nem mindent szabad lehúzni a vécén, hiszen a WC-be se kerülhetnek olyan vegyi anyagok, amelyeket esetleg a biológiai szennyvíztisztító nem tud lebontani.

Tehát a vízszámla 30-40%-a megspórolható lehet a biológiai szennyvíztisztító berendezés beszerelésével. Azaz egy minimális odafigyeléssel kiküszöbölhető lehet az, hogy a WC-n húzzuk le a pénzt…

Közepes nagyságú szennyvíztisztító telepek

A közepes nagyságú VH és VHL típusú szennyvíztisztító telepeket nagyobb épületekhez, például lakóházakhoz, üzemekhez, szállodákhoz és más, hasonló szennyvíztermelési kapacitással bíró épületekhez tervezték. A tisztítótelep megvalósítható külön biológiai reaktor, vagy úgynevezett technológiai tisztítóvezeték kivitelezésben, ahol a reaktort kiegészítik további berendezésekkel (pl. retenciós tartály, iszaptartály, tisztítási szakasz, zsírfogó stb.). Mindegyik berendezést, illetve technológiai vonalat speciális feltételek, vevői igények és a kidolgozott a tervdokumentáció alapján tervezik.

A technológiai vonal lehetséges szakaszai

* Mechanikus előtisztítás

– ezt a biológiai reaktoron belül egy pálcás kosár biztosítja

– a technológiai vonalon belül vízátemelő aknával, kaparókésekkel, illetve pálcás rosttal van ellátva, kézi vagy gépi törlés lehetőségével.

* Biológiai tisztítás

– ezt egy kompakt bioreaktor tartálya képezi beépített (denitrifikációs, nitrifikációs és szeparációs) térrel és levegőztető, recirkulációs, esetleg utótisztító rendszerekkel és fúvóegységekkel.

* Harmadlagos tisztítás

– a technológiai vonalon belül a vevő követelménye alapján szabvány feletti kimeneti paramétereket is lehet választani. A harmadlagos tisztítás formája a kimeneti paraméterek követelményeitől függ. Általában a szokásos technológiával ellátott tartályból áll.

* Iszapgazdálkodás

– a technológiai vonalon belül leggyakrabban tárolótartály formájában van jelen. Kiterjesztett változatban gyakran van kiegészítve iszap lecsapolóval. Ajánlatos legalább az alapváltozatot választani.

* Villamos berendezés

– elosztószekrény vezérlőpanellel, a biológiai reaktor és a technológiai vezeték gép-technológiai berendezésének csatlakoztatásaival.

* Automatikus vezérlés

– az ügyfél igényei alapján különféle változatokban valósítható meg. Leggyakrabban mérőfolyókából, ultrahangos szondából, jelátalakítókból, oxigénszondából, frekvenciaváltókból stb. tevődik össze.

Műszaki paraméterek

A tisztítómű alapfelszereltsége általában az aerob, illetve anaerob biológiai reaktor, amelyet belső válaszfalak osztanak fel egyes funkcionális részlegekre.
Ezekben a részlegekben a beáramló szennyvízben fokozatosan lebomlik a biológiai szennyezés. A biológiai reaktor általában kör-, vagy téglalap alaprajzú, szennyvíznek ellenálló anyagokból (előnyösen polipropilénből) készül.

Szállítási feltételek

Az 50 EO feletti kapacitású szennyvíztisztító telepek szállítását és telepítését a beruházó (megrendelő) és a szállító (vállalkozó) közötti munkaszerződés aláírása alapján hajtják végre. A jótállási feltételek, a munka megvalósításának időpontjai és módja, valamint a fizetés dátuma és módja, a megrendelő és a kivitelező közötti együttműködés biztosítása kölcsönös megállapodás tárgyát képezik.

Műszaki paraméterek

A szokásos szennyvízzel terhelt és a vonatkozó jogszabályoknak megfelelő szennyezett, a biológiai reaktorból származó kezelt víz minőségét az alábbi táblázat mutatja. A szennyvíz szennyezettségi paramétereinek alacsonyabb határértékeinek követelménye, vagy a vevő egyedi igényei esetén lehetőség van (a vevő specifikációja alapján) kiegészíteni a biológiai reaktort a szükséges berendezésekkel.

A VH típusú tisztítómű magas tisztítási hatékonyságot (akár 99%-ot) ér el, alacsony villamosenergia-fogyasztással.

Modern megoldás

A VH típusú szennyvíztisztító telepek korszerű megoldása megfelel az európai jogszabályok szigorú kritériumainak. Annak köszönhetően, hogy a tisztítótelepek a legmodernebb elemeket tartalmazzák, az üzemeltetés és a karbantartás terén maximális kényelmet nyújtanak az ügyfeleknek.


Az energiafogyasztás alacsony, az üzemeltetés nagyon egyszerű. A VH típusú vegytisztítók szagmentesen, csendesen és standardon felüli hatékonysággal működnek. Telepítésük gyors és egyszerű.

Kérjen tehát bátran árajánlatot, hiszen kollégáink nagy tapasztalatukkal és szakértelmükkel, hivatástudatukkal, alázatukkal, elszántságukkal mindent megtesznek azért, hogy az ön igényeit maximálisan kiszolgálják és a biológiai szennyvíztisztító berendezés – akár házi szennyvíztisztító berendezésről akár ipari szennyvíztisztító berendezésről is legyen szó – tökéletesen az ön igényeihez igazodva kerüljön beszerelésre!

Igényeinek és lehetőségeinek megfelelően akár plusz tisztító rendszerek beszereltetésével is kihasználhatja tehát ezt a kiváló lehetőséget: mentse meg a Földünket a pusztulástól és spóroljon a rezsiköltségeken óriási mértékben!

Ne kelljen többé aggódnia azon, hogy mennyi vizet használnak a kollégák vagy a lakók, ne kelljen többé sajnálni a tisztálkodásra, felmosásra, vécélehúzásra használt vizet!

Mindössze egy pár kattintásra van attól, hogy a kollégái/lakói végre tisztább, környezetbarát módon újra-felhasznált vizet önthessenek, ha nem is a pohárba, de legalább a vécébe vagy az öntözőrendszerbe!

Komplett szolgáltatásaink segítségével tovább csökkenthetők a rezsiköltségei, közműszámlái! És végre elfelejtheti minden hónapban a kínos és kellemetlen aggódást azzal kapcsolatban is, hogy vajon ki vannak-e fizetve a számlák!

Költsön bátran hasznos célokra, kikapcsolódásra vagy pedig fektessen be a további fejlesztésekbe, esetleg tegye félre a megspórolt pénzt és soha többé ne izguljon egy másodpercet sem a rezsiszámlák miatt!

Válassza ön is a biológiai szennyvíztisztító berendezést!

Keresse bátran kollégáinkat, hiszen nagy tapasztalattal és szakértelemmel azon vannak, hogy az ön igényeit maximálisan kiszolgálják, akár komplex megoldást is nyújthatnak!

A rezsiszámlák további csökkentésével kapcsolatban kérjen árajánlatot a következő űrlap kitöltésével, ahol mindössze csupán néhány adatot kérünk öntől!

Igyekezzen minél több paramétert feljegyezni a telekről és az ingatlanról annak érdekében, hogy az árajánlat-kérés, esetlegesen pedig a helyszíni szemle minél gördülékenyebben, gyorsabban történjen és ön minél hamarabb tudjon spórolni a rezsiszámlákon a biológiai szennyvíztisztító beszerelése után!

Ne habozzon tehát felkeresni bennünket, hiszen minden kérdésére szívesen válaszolunk és nagyon szívesen segítünk, hiszen ez a szakmánk és a hivatásunk!